Relax Sziget Kozmetika Veszprém

Eljött az idő, hogy végre fellélegezhessen a bőröd és az UV sugarak káros hatásaitól megszabaduljon, hidratálódjon. Ilyenkor bőröd még több ápolást igényel. Manapság sajnos rengeteg a fénykárosodott bőr, amelynek kezelésére szerencsére már széles paletta áll rendelkezésre a hámlasztástól kezdve akár a lézeres kezelésekig.

Ne gondoljuk azt, hogy a szeptemberi napsütés már nem árthat az arcbőrünknek, hiszen ilyenkor is le lehet égni. Fontos a tudatos és fegyelmezett napi bőrápolási rituálé kialakítása, a megfelelő natúr- és biokozmetikumok alkalmazása, az egész szervezetet éltető, minőségi, antioxidánsokban bővelkedő táplálékok preferálása, a megfelelő mennyiségű és minőségű tiszta víz fogyasztása, a heti rendszeres testmozgás beiktatása, valamint a fényvédelem.

Javasolt A, C és E vitaminban gazdag növényi olajok, nyugtató, hámosító, gyulladáscsökkentő (pl. shea vaj, levendulaolaj), továbbá nedvességmegkötő, hidratáló hatóanyagok (pl. aloe vera, hyaluronsav) alkalmazása.

 

A nyár végére – bármilyen körültekintően jártunk is el – jelentkezhetnek a bőrön pigmentfoltok, szövetszaporulatok, dehidratáció. Fontos megkezdeni ezek bőrgyógyász, kozmetikus általi kezelését. Egészséges bőrfelületen végezhető a hámlasztás, a vízháztartás helyreállítása, a bőr regeneráló anyagokkal történő feltöltése.
A regenerálás, rejuvenáció, hidratálás eredményeként a bőr felfrissül, megújul, ezzel lehetővé téve, hogy a következő napfényes évszakok beköszöntével sokkal ellenállóbb, felkészültebb bőrrel fogadhassuk a napsugarakat.