Relax Sziget Kozmetika Veszprém

Relax SzigetNemcsak télen, nyáron is az időjárás viszontagságaival küzdünk, bőrünk ilyenkor fokozott terhelésnek van kitéve a nagy meleg és a megnövekedett UV-sugárzás következtében. Ennek köszönhetően nyáron az általánostól eltérő problémákat is tapasztalhatunk bőrünkön, úgy mint a fokozott pigmentáció, a fokozott szaruképződés és faggyútermelődés, amelyekre bőrtípusunknak megfelelően egyedileg kell megoldást találnunk. Azonban jó tudni, hogy van néhány olyan probléma, amelyekre kifejezetten jótékony hatással vannak a napsugarak: ilyen a pikkelysömör, illetve a szeborreás dermatitis.

Napozzunk okosan!
A nap káros UV sugarai elleni védelem minden korosztály számára kiemelten fontos! Figyeljünk az UV-sugarak öregítő, szabadgyökképző hatására, amelyek felerősíthetik és felgyorsíthatják az öregedési és lebontó folyamatokat. Óvjuk bőrünket az idő előtti öregedéstől és őrizzük meg rugalmasságát, hidratáltságát, egészségét napvédő készítményekkel, antioxidánsban gazdag hatóanyagokkal (zöld tea, E-vitamin, marula olaj).
Egyes olajok, vajak természetes fényvédő faktorral vannak ellátva, ilyen a shea vaj, a kakaóvaj, a szezámolaj (6-8 SPF), a homoktövis olaj (10+ SPF), és a málnamag olaj (25+ SPF!).

Relax Sziget

 

Érzékeny arcbőrünket akár egy szélesebb karimájú kalappal is óvhatjuk.

 

 

 

Hidratáljunk!
Az év ezen időszakában a dehidratáltság a bőr egyik legnagyobb veszélye, így még nagyobb gondot kell fordítanunk a hidratáló hatású anyagok pótlására a bőrtípusnak megfelelő natúrkozmetikumokkal. Emellett a belső hidratációra is gondoljunk, a kánikulában legalább 3-4 liter folyadékot is kell fogyasztanunk naponta. Mindez nemcsak az egészség, de a szép és hidratált bőr alapfeltétele is.

A nyári hőségben nagy problémát jelenthet, hogy bőrünk jobban zsírosodik, napközben gyakran felfénylik, de ettől eltekintve inkább javul a zsíros bőrtípus állapota elsősorban a napsugárzás fertőtlenítő hatásának köszönhetően. Nagyon fontos, hogy rendszeresen peelingezzük és ne hagyjuk kiszáradni a bőrt, illetve a letisztítás során kerüljük a szárító hatású és alkoholtartalmú készítményeket.
A legfontosabb teendőket tartsuk szem előtt: hidratálás, fényvédelem, mértékletesség, gyulladáscsökkentés, szabadgyökök semlegesítése antioxidánsokkal!
A legjobb, ha nyár elején felkeressük kozmetikusunkat egy előkészítő, feltöltő, tisztító arckezelésre, majd a nyár végén pedig hatékonyan pótoljuk az elvesztett tápanyagokat és regeneráljuk bőrünket!

Tegyünk meg mindent, hogy nyáron is a legjobb „bőrben” lehessünk! 🙂

Relax Sziget